2008/12/31

new year discotheque

s novõm godom!




melodija andis välja mitmeid kogumikseeriaid, üks neist siis uusaasta puhul. nagu teame, olid siis ka näärid, nii et ka külmataadid olid ümbristel olemas. siin kohal on ära toodud üks plaadikaas aastast 1979 (vist). plaadil endal kuulamisväärseid lugusid pole.
kuulamiseks toon ühe loo aga samanimeliselt kogumikult, mille kaanepilt on küll palju igavam ja traditsioonilisem. plaadil olevatel lugudel pole suurt mingit pistmist talvega või nääridega, pigem niisama hitid. sel 1982. a. plaadil leidub nt üks alla pugatšova eurobossa lugu, mis tõenäoliselt kunagi siin blogis esindatud saab. aga ka see funk lugu, muidu saadaval üpris haruldasel flexi singlil. gunesh on türkmenistanist, tollasest turkmeeni nsv-st. see electric-funk lugu räägib vist pigem ikka tüdrukutest kui talvest.
head uut aastat!
happy new year!



gunesh @ radiodiffusion

2008/12/29

Larisa Mondrus - Snezhinka



suurepärane lugu. esiteks leidsin ma selle youtube'st, esitajaks üks populaarne ansambel samocvety. nende versioon on väga kõva, super trummid ja flööt on ka hea. see lugu peaks olema nende esimesel lp'l, mul endal see olemas, kuid lugu ei ole selle peal. diskograafiast uurides tundub, et levinum ongi hilisem vähendatud tracklistiga plaat.
üks päev jälle secret spotis plaate sirvides, jäi näppu üks mitme esitajaga seitsmetolline, millel ka lugu snezhinka. mõtlesin, et äkki on see mondrus samocvety laulja või midagi, ostsin ruttu igaks juhuks ära. ei, see on üks teine versioon, kergem natuke ja mitte nii funky, kuid lugu on hea sellegipoolest. selle loo originaali esitab siis läti päritolu nõukogude poplauljatar larisa mondrus, kes 70ndate keskel kolis saksamaale, kus jätkas samuti karjääri.

2008/12/28

Pojushhie Serdca - Gde najti ljubov




nüüd laulavad siis südamed. ka üks populaarne vokaal instrumentaal ansambel. selle seitsmetollise ühel pool on suht tüüpiline estraad, aga teisel pool on selline pikk progerokilik pop lugu. psühhedeelsem ja parem osa tuleb lõpus. naljakas vorm igastahes, selliseid lugusid on veel ja eks saab tulevikus siia veel mõni üles.
edit: soovitan ka albumit, kus see lugu peal.

2008/12/27

Pojushhie Gitary - Provody






via laulvad kitarrid. meie isadel ei olnud eriti valida, mis plaate osta, seetõttu kui plaadile oli kirjutatud kitarrid või oli seal mõni biitlite kaver, kindlasti tuli ära osta. see grupp oleks hea meelega üks esimesi nõukogude biitgruppe, kuid eks ikka suurem hulk repertuaarist oli popp.
see lugu on aastast 1971. mulle meeldib see oreli saund loo alguses. üpris tüüpiline näide vene via (vokaalinstrumentaalansambel) lugudest, osalt on super lugu, aga siis on jälle täielik allakäik. pika harjumise peale võib kogu lugu nautida.
pojushhie gitary'lt on mul ka üks 10" LP aastast 1968, mida julgemad nimetavad NLiidu esimeseks biitalbumiks. siiski on selle peal ainult paar surf-instrumentaali, üldist estraadi ja mõni okei poplugu.

Svetlana Rezanova - Esli ljubish ty







aasta 1973, groovy armastuslaul, laulja on tundmatu, saadab Melodiya ensemble, kurikuulus plaadifirma instrumentaalansambel, oli võimeline nii saastaks kui ka ennenägematuks deep-jazziks.
seitsmetollise esikaanel on kirjutatud "gitarõ", üpris tavaline template ümbris, mul on ka üks selle nimeline LP-kogumik, ostsin lootuses leida kitarrimuusikat, peaks mainima, et tegu reklaamitrikiga, ainult üks hea biitlugu, samamoodi ka selle EP-ga.

2008/12/26

esimene

armastan muusikat. seetõttu ma kogun vinüülplaate, crate digging on hetkel mu kirg. vinüülplaadid on meeldivaim viis avastada uusi huvitavaid palu. vinüülplaat oli põhiline helikandja perioodil, mil on tehtud kõige huvitavamat muusikat. eestis on paratamatult enim saadaval nõukogude liidus välja antud plaadid. juhuslikult on see üks põnev maailm. kuna õnneks veel kipuvad kasutatud plaadid ka odavad olema, on võimalik mängida nö loteriid - osta plaate, mille tegelikust sisust veel aimugi pole.
oma uues blogis püüan avaldada oma lemmikuid ja erilisi leide, mis on avaldatud melodija vinüülidel. panen lood siia üles divshare striimina, loodetavasti on see kergeim viis.
tahtsin öelda, et see ei ole päris nostalgia või retro, mulle ikka tõsiselt ka meeldivad need plaadid, isegi kui mängus kämp mõõde.