2010/12/27

rocky





Поющие сердца - Полёт в ночи
Pojushhie serdca - Poljot v nochi
Вечером вдвоём 7" 1978 C62-11539-40

see lugu on küll mõnes teises blogis olnud, aga paar nädalat tagasi tuli vajadus ka eesti lugejale see üles panna. muidugi võttis see liiga palju aega ja on kaotanud aktuaalsuse. igatahes lugesin areenist Estraadiraadio albumi arvustust ja autor tahtis näidata, et uuel ajal ikka seda meloodia plaatide hinge uuesti edastada ei anna, mis on loomulikult tõsi. samas pani ta kirja, et Meloodia plaatidelt midagi sellist kui Rocky filmi teema ikka ei leidnud. ma ei taha kõlada snoobina ja ma saan aru, et arvustaja mõtles pigem eesti plaate ja ka ülekantud tähenduses, sest see on ikkagi palju fankim/popim/läänelikum kui meie spetsiifiline estraaditunnetus. aga võlun siiski teie ette Rocky teema loo otse Meloodia vinüülilt! Pojushhie Sertsa oli üks tuntud vene estraadiansamblitest, kes juba esimesel albumil sai hakkama mõne funk looga, sealjuures originaalidega. nad olid üks korralik vokaal instrumentaal ansambel. neil ilmus päris palju plaate ja kõige lihtsam neid leida polegi. sovietgroove blogist olin seda lugu kuulnud, seal on üleval flexi singli ümbris, aga mul on tavaline vinüülsingli versioon.
"Theme from Rocky" ehk "Gonna Fly Now" on kirjutatud Bill Conti poolt, kuulda sai seda kurikuulsas 1976. aasta filmis. originaal on juba suurepärane, pean siin mainima, et mängisin seda singlit genklubis ja üks härra tuli küsima, mis lugu see on. see oleks lahe, kui seda teed pidi jõudiski Estraadiraadio plaadile ka nende versioon sellest teemaloost. Pojushhie Sertsa versioon on muidugi suurepärane, originaalile alla ei jää ja olgem ausad, need scat-vokaalid teevad eriti mõnusaks.

ok, this track was posted at sovietgroove, but at first i have here scan of regular 7" label and second i just wanted to post it in Estonian. so enjoy russian version of "Gonna Fly Now" aka "Theme from Rocky" by Bill Conti, covered by Pojusshie Sertsa aka Singing Hearts. they recorded some of the funkiest tracks, available on their first album. this cover is really cool, no words, great scat vocals.

estonian lp covers book



Lõpuks on trükist ilmunud album "Eesti vinüülplaadiümbrised 1970.-1980. aastatest", autor Maile Tali. Suur hurraa selle töö eest talle! See oli tema EKA lõputöö juba kaks aastat tagasi, olin näinud seda esialgset trükist ja ka netis oli võimalik seda sirvida, kahjuks võttis väljaandja leidmine aega. Nüüd on see siis ilmunud ja pange tähele, väga kavalalt. Soovitan osta ajakiri Kunst.ee 2010/3-4 kuskilt, hind 99 krooni, siis leiate ka selle raamatu. Ümbriste reprod on kvaliteetselt trükitud, intervjuud Tallinna Heliplaadistuudio töötaja ja kunstnikega on väga huvitavad. Ümbriseid oleks võinud rohkem olla, kindlasti mitmed klassikud on puudu. Samas on kirjutatud, et narratiiv on olulisem kui täielik kogu. Lisaks on siiski ka kuuekümnendatel ilmunud Eestis kujundusega plaadiümbriseid. Kas või Arvo Pärt, Jaan Rääts, Eduard Tubin, Metronoom, Kalju Terasmaa. Aga lugege pealkirja, nuriseda pole midagi. On ka mõned valed aastaarvud, Kuudi/Loobi vinüül ilmus ikka palju varem. Aga tegu on suurepärast tööga ja koolitöödesse tulevad ikka kiirustades vead sisse (ka mina olen koolis käinud). Tasub siis ajalehekioskitest värske Kunst.ee ära rabada (pöörake ajakiri tagurpidi ja alustage tagakaanest).

2010/12/04

idabloki jazz @ jazzitup, 28.11.10



*************************************************

alari orav kutsus mind mängima idabloki vinüüle viimasel pühapäeval jazzitupi saatesse raadio kahes. valik sai tehtud jazzi ümber, püüd sinna funkima poole. aitäh kutsumast, aitäh kuulamast!

vajutage pildile, et näha, mis plaadiümbristest juttu!

tracklist on siin

*************************************************




*************************************************

i was asked by alari orav to be guest dj at his radioshow, playing only records from eastern bloc, music was mainly jazz, from scat jazz to jazz-funk.

tracklist

2010/12/01

Kohvi ei joo, mix Roo tänavalt 01

I made mixtape for Estonian-based webradio Kohviradio.
I didn't want to scare anyone away so choosed some of my latest favorites and included two Melodiya released tracks, also one from Czechoslovakia.

download and stream @ kohviradio.com

http://kohviradio.com/music/d64v

tracklist:

1. The Cake - Fire Fly (LP 1967)
2. Kamelie & ORM - Video Disco (LP 1984)
3. The Spiders - Ban, ban, ban (45 1967)
4. Kevin Ayers - Soon, soon, soon (LP 1969/1976)
5. Dobrõ Molodtsõ - Kak stshastlivõm bõt (7" 1976)
6. The O'Jays - For The Love of Money (LP 1973)
7. The Mystic Moods - Cosmic Sea (LP 1973)
8. Ansambl "Melodija" - Eto nitshego ne znatshit (LP 1977)
9. Sight and Sound - Fragment of Fear (LP 1971)
0. Lill Lindfors - Låt Mej Va'-De' E' Bra (LP 1967)