2009/07/29

melodiya mixtapes

melodija plaadid on suures maailmas tegelikult veel vähe tuntud. kindlasti on suureks takistuseks tähestikubarjäär. ebays on lihtsalt võimatu ju midagi otsida. seetõttu müüakse ka enamik melodija kraami internetis kui secret plaate. väga levinud kraam võib haipimise tulemusel seega väga kalliks minna. lisaks on killer-plaate siiski oluliselt vähem kui nt indias, jaapanis või aafrika eri paigus. teiseks venemaale väga palju ei reisita ja need vinüülituristid, kes on seda teinud, on omandanud isegi kerge müütilise kaevurjumala staatuse. lisaks kohalikud vist ei ole väga ära tabanud sämplimise teemat. samas ülejäänud ida-euroopa vinüülikraam on korralikult ära kaardistatud. nõukogude kraam ootab suures osas ikka veel avastamist.
pikka aega oli internetis ainult üks melodija plaatidest mixteip, nüüdseks on mõned isegi juurde tulnud. kui ma viitsin oma ameerika sõbralt luba küsida, panen ühe parima miksi siia ka üles.
esimene oli tehtud ühe peterburi dj poolt, dj soulviet. seal leidus päris tobedaid lugusid, kuid ka tundmatuid superlugusid, lisaks veel väga kohmakaid editeid, kus break'e oli pikendatud. tracklist oli veits kohmakas, nii et üks päev tegin korraliku researchi ja otsisin kõikide lugude päritolud välja. mõnd jõuan ka blogis tutvustada.
http://www.funk-petersburg.ru/mp3/djsoULviet.mp3
tracklist
hiljuti tuli välja veel üks vene dj tehtud miks, Ivan Tchijevsky - Urban Romances. veits paremini miksitud, samas ootamatuid avastusi jälle polnudki.
urban romances

for a while only dj mix of russian tracks were made by petersburgian dj soulviet. it had some killer tracks and some less interesting ones, plus few unnecessary edits. great find from this mix was Maria Kodrianu.
download
tracklist
at paris dj site is another mix of russian music by another russian dj. it's called Ivan Tchijevsky - Urban Romances. quite ok, but nothing special.
download and tracklist

No comments: