2009/09/22

bluus 3





Viktors Lapčenoks & Latvijas televīzijas un radio instrumentālais ansamblis - Miglas blūzs
Latviešu autoru estrādes dziesmas 7"
33CM-0003567-8

võttis kergelt aega nüüd. nädal tagasi sirvisin oma lemmikspotis jälle saabunud läti seitsmetolliseid. ostsin assortiikarbi ära, kahjuks olid need 70ndate teisest poolest, pooled läksid äraviskamiseks. sellel vinüülsinglil on läti autorite estraadilood aastast 1978. laulavad vanad tuttavad ja orkestrid lätist. Uldis Stabulnieks on kirjutanud loo "Miglas bluzs". selle härra üht varasemat seitsmetollist tulevikus kindlasti tutvustan ja hilisemat albumit maha teen. laulab loos juba tuttav Viktors Lapčenoks. muusikat mängib läti televisiooni ja raadio instrumentaal ansambel. lugu on juba tõesti bluusi moodi, vähemalt kaasaegselt, meeleolu aitab luua väga cool oreli soolo. mu läti keel on roostes, aga loo pealkiri peaks vist tähendama udust bluusi.

found another little box of latvian seven inches from our favorite artists, though they were mainly made after 1975. i found there this weird contemporary blues track with nice mood and great organ solo in the middle.

5 comments:

Willy D said...

I have this too. I wonder if this is a cover?

martin said...

single presents new pop songs by latvian composers. so it should be original. written by Uldis Stabulnieks, i sent you his solo single. in russian it translates as Misty Blues! it's definitely heavily influenced on western blues rock.

Unknown said...

mul on soovilugu: АРАКС - "Скоро стану я седым и старым".

martin said...

lahe soov, aga ma ei oska küll aidata. ei ole kuskilt leidnud infot, et see oleks vinüülil ilmunud. loo tegelik nimi on Мемуары filmist Афоня, internetist leidub filmist lindistatud lõik:
http://music70-80.narod.ru/mp/Muz/memuary.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=ZOjwOHL7nO4

Unknown said...

:)

Kuna see lugu oli minu kinnisidee, siis tean, et mingil vinüülil see on olemas. Vinüüli võiks saada samalt tüübilt, kes telliskivis müüb.

Afonia on muidugi täiesti suurepärane film, kõrvale lugeda veel nt Dovlatovit.
Mmmmm, ma olen ikka seda lõiku vaadanud http://www.youtube.com/watch?v=EALFf1gMOMs

Ja midagi täiesti suurepärast, millele otsin lisa http://www.youtube.com/watch?v=vxo8yWsCReQ
ja http://www.youtube.com/watch?v=l4dJyMTJCMM&feature=related