2009/12/07

raimonds pauls 5 ja kino







kinofilm "Dāvana vientuļai sievietei"
7"
C32-04789-90
music: Raimonds Pauls
lyrics: J. Peters
perf.: N. Bumbiere, V. Lapcenoks, vok. ans., instr. ans. R. Paula vad.

suuremast postitustihedusest on aimata, et püüan tagasi maksta võlga, väga propagandistlikult mõjub see muidugi enne järjekordset raadiosaadet. aga paari viimase kuu sisse on mahtunud paar ulatuslikumat plaadiotsingu reisi. ühes teatud kohas said mitu tundi külmetatud ja plaate läbi vaadatud. valiku eripäraks olid läti vinüülid. mõned olulisem raimonds paulsi LPd olid küll puudu (nt. need, mis siin blogiski kajastatud), kuid päris huvitav valik seitsmetolliseid oli. samas tuli jälle liigselt intuitsioonile toetuda, milliseid valida ja milliseid võta topelt.
selle seitsmetollise puhul pikalt mõtlemist ei olnud: filmi soundtrack, pauls ja 1974. midagi peab siin ometi olema. oli. kuulake ülevalt kaht esimest lugu. film on ise 1973. aastast, tõlkub umbes kui "Kingitus üksikule naisele". mina ei ole seda näinud ja klippe ka pole, kuskil on märgitud, et naljakas film. muusika on aga päris maitsekas. mul oli see singel kõrvale pandud järgmise meloodia spetsiaali jaoks, kuid tundus, et lood ei ole jällegi tervikuna väga head. kodus on küll hea kuulata, aga raadiokuulaja muutub äkki närviliseks, kui ta peab minuti ootama lahedat elektrioreli breakdowni. või siis teine lugu algab coolilt, lahe vanakooli fuzz kidra saund seal, aga jälle kogu loo ulatuses annab asi soovida.

you have found out yourself that frequency of my posts has raised thanks to forthcoming guest spot in radioshow. during last months i have made some good digging trips, found some interesting records. one particular spot had quite a lot of latvian records. though i didn't find many good LPs, but there was plenty of singles i didn't know before.
this one was safe bet - cool cover, soundtrack, cars, raimonds pauls and year 1974 - it must be good one. well, it is. listen to first two tracks from ep. film should translate at "Gift for Single Lady". i haven't seen it, but i have read it's comedy. i had those tracks put away for my radio show, but i found they are not very radio friendly. first track is pretty groovy with cool organ breakdown, but vocals can be little disappointing. second track has great intro with fuzz guitar, but whole track isn't as cool. still nice find for me.

No comments: