2012/12/14

bioconstructor ja baran records




Biokonstruktor oli 80ndate Moskva süntesaatorimuusika tähtsamaid ansambleid, kes lisaks magnetlint-albumitest jõudis isegi vinüülplaadini Melodija all, kuigi tõesti neile jäi ainult üks pool plaadist. Tegu oli ka kindlasti tõsisema, nii-öelda tehnoromantilise muusikaga, mitte jäädes kuskile äralagastatud süntpopi juurde. Olles kõvasti mõjutatud Depeche Mode, Kraftwerkist ja Ultravox, jõudsid nad koos kaaslastega, võiks öelda, soviet wave muusikani.
Üleval pool on esimene lugu nende 1989 aastal ilmunud Melodija plaadilt.

Lisaks soovin juhtida tähelepanu Saksa väikeleiblile Baran records, kes on võtnud ülesandeks välja anda Nõukogude Liidu tehtud Lapčenoks muusikat. Kui ma isiklikult naudin erinevaid tõsiseid reissue firmasid, kes näevad vaeva muusikute üles otsimise, taustauuringutega ja korralike plaatide välja andmisega, siis eriti rõõmsaks teeb mind label, kes uurib Nõukogude aja muusikat.
Barani taga on tõeline entusiast, kes otsib üles ka ilmumata muusikat ja loodetavasti seda kõike saab vinüülplaatidel endale tulevast aastast. Hetkel on ilmunud Biokonstruktori 7" ja Olga Voskonjani flexi-postkaart.
Biokonstruktori singlil on lugu nende Melodija all ilmunud plaadilt kui ka üks seniilmumata lugu samast ajast. Loodetavasti ilmub ka varsti esimest korda vinüülil nende varasem ainult lindil ilmunud album.
Viimane eriline reliis on kuulatav flexi-postkaart, lauljaks Olga Voskonyan ja muusika on kirjutanud Biokonstruktori laulja. See lugu ei ole seni vinüülil ilmunud, loomulikult vaadake ka suurepärast videot!

http://www.baranrecords.com/

Bioconstructor was one of the best synthpop groups from Moscow, active in 1986-1990. They were more serious than most of their contemporaries, even though all of them being influenced by Depeche Mode, Kraftwerk and Ultravox. Their music has been described as techno-romantic and now you can put them under "soviet wave" tag. In 1989 they were lucky to release split LP on Melodiya label, and it's really strong material for government funded label in the end of 80s.
I have put up one track from album.

If you're interested in Bioconstructor music, you should definitely check out Baran records from Germany, who have released 7" single by them. It includes title track from album and one unreleased track. Hopefully there will be more from them on this label. Bioconstructor's singer Alexandr Yakovlev left group and formed Bio, he also wrote music for Olga Voskonyan, whose track "Avtomobili" is now released on flexi-postcard by Baran. I think it's really special release.
I love reissue labels, which are run by enthusiasts; what's more surprising that someone cares about soviet-time music enough to make reissues. If you are interested in supporting, order those records.

Ольга Восконьян ‎– Автомобили

Check back my blog soon for news about Estonian jazzfunk reissue!

No comments: