2009/04/11

rakett





Eesti Raadio estraadiorkester - Rakett

eks igal ühel ole oma viis plaate osta. eks ma otsin ka kindlaid plaate, aga vinüülide puhul on ju oluline leida midagi tundmatut ja head. eesti plaatidega on muidugi eos lihtne, neid ei ilmunud just väga palju vene ajal. aga kui palju estraadiorkestreid sa ikka jõuad osta. appi tuleb võtta erinevad heade plaatide tuvastamise meetodid, nt. afrodega pillimehed plaadiümbrisel, lahedad pillid (orelid, bongod) või coolid lugude nimed.
60ndatel oli väga kuum asi muidugi kosmos, see oli ka üks vähestest positiivsetest unistustest suurel kodumaal. järelikult kõik kosmosega seonduv oli väga innovaatiline. välismaa praktikast teame, et space teemalistel plaatidel näiteks süntesaatorite ja stuudiotehnikaga katsetati. aga mida loota kosmoseteemalistelt eesti plaatidelt? pakungi teile välja ühe loo. legendaarne eesti raadio estraadiorkester esitab f. mandre loo "rakett" sellel väikesel vinüülil. instrumentaalpala, süntesaatoreid tõesti ei ole, kuid see eest kaunis jazzpala, milliseid ju tegelikult ei ole samuti palju eesti plaatidel. nii et võit sellegi poolest. ma ei ole muidugi süstemaatiliselt uurinud kosmose romantikat eesti estraadimuusika ajaloos, kuid mul on näiteks ka üks 78 kiirusega plaat uno loobilt, millel on uno naissoo lugu "kosmilises jaamas".

rakett means rocket. is it space age easy listening instrumental with crazy studio effects and synths, i might have thought buying this estonian 7" record from 60s. one possibility to buy unknown records is interesting track names. all together there wasn't many estonian pop records released in 60s anyway, so it's fun to find one decent and unknown (for me) record. light music orchestra of estonian national radio was backing one singer on that little record, mainly real crap, but there's also this little instrumental - nice easy listening jazz.

3 comments:

Karel said...

Fantastic! I just discovered your blog and wow! what a gem comes first! :-)

Спасибо! Aitäh!!

martin said...

Thank you! I have been at your blog and liked it. And had forgot it already! Great you found your way here! "Rakett" really goes well with your latest blog post!

Karel said...

Yes, it does! And that's even more pleasant surprise! :-)