2009/08/18

alla 1







Алла Пугачева - Бубен шамана
к/ф "Центровой из поднебесья"

minu arust oli kõige kuulsam nõukogude liidu laulja alla pugatšova, selles ei ole kahtlust. mis tähendab, et ta tegi kohutavalt palju halba muusikat. täpsemini see peab tähendama, et tema plaate tuleb vältida. tulebki! kuid alati peab õppima ja uurima ja avastama, ka tema plaatidel asub lahedaid asju - diskot, instrumentaalfuusionit või bossa novat.
alustame aga kõige paremast loost, see plaat on juhuslikult ka üks tema levinumaid plaate siinmail. Zerkalo dushi ehk hinge peegel on ilmunud vähemalt kolme erineva kaanepildiga, kõige levinum eestis on see mõmmiga pilt. plaati tundub olevat müüdud palju ka välismaale. ja miks see plaat siis nii eriline on? esiteks on seda sämplinud härra räppar 50 senti isiklikult. loost "sonet" on võetud algusest mõned lõigud, mis on iseenesest väga head, kuigi lugu mulle hästi ei istu. selle kõige taga on muidugi ka loo sattumine ühele tuntud funk muusika sämplite kogumikule "dusty fingers".
tõsine superlugu on aga plaadi avav "šamaani tamburiin". lugu on ligi seitsmeminutine karm popphitt, disko-proge-funk stiilis. maitsekas instrumentaal, mõnusad taustavokaalid ja alla hääl on ka piisavalt armas kuigi sugestiivne. lugu on omandanud samuti kerge kultusstaatuse välismaal. nii et vaadake lähimast prahiurkast.
lugu on pärit ühest filmist, mille klipi leiab nüüd õnneks ka youtubest. päris seksikas värk tundub.

this one must be one of well-known russian records outside of ex-ussr. over here it's pretty common, but not much known. of course, alla pugacheva herself is superstar. she is totally most known soviet singer, no doubt. there's a lot of crap on her lp's, but this one has few tasty backgrounds. like "sonet", which was sampled by some rapper called half dollar and it was featured on infamous compilation "dusty fingers".
this lp hides another gem, which i think is alla's best track ever. "buben shamana" should be translated as "shaman's tambourine". it's a tough disco-prog-funk styled pophit with nice instrumentals, great back vocals and even alla's voice is lovely here. check out also videoclip below from movie this song is featured. btw clip of Sonata is filmed in my hometown Tallinn.


buben shamana

sonet

No comments: