2009/09/16

bluus 1





Ansambl elektromuzõkalnõh instrumentov - Dõm - bljuz

okei, eelmine nädal oli soviet-funki täis, see nädal püüan üles panna kolm lugu melodija plaatidelt, mis on stiiliselt määratud olema bluus. valisin välja kurioossed arusaamad sellest vanast stiilist, mida võib tõlgendada igat moodi ja sellega on tegelenud ka erinevad nõukogude muusikud. originaalsest blues'ist ei tea ma samuti midagi, hinnangud jäävad seega ära. hiljuti leidsin ka ühe varajase tšehhoslovakkia singli, millel on ikka väga super kitarrisoologa blues.
iidset melodija bluusi on oma saates mänginud ka vaiko. mina alustan aga Mecsherini elektromuusikaliste instrumentide ansambli singliga aastast 1964. siin plaadil on tegelikult mõjuvamaid lugusidki (üks kõlas selles hiljutises raadiosaates). aga see bluus on ka tore. mellow, pigem meeleolusid kompav. arvestades, et originaalis ta nii väga bluus polegi, tundub, et tegu on versiooniga Jerome Kerni loost "Smoke Gets in Your Eyes".
hommme aga varajast eesti "bluesi"!

for next three posts i'll share you different ideas on blues released by melodiya label. they might be far away from many different definitions of blues, but musicians/composers have seen them as it.
i start with earliest blues track in my collection. i have actually heard even earlier russian guitar duo playing blues, it sounded actually quite normal. this time i share dance music single by Mecsherin electromusical instruments orchestra. i have posted this group already here and played another track from this single in my radioshow. third track on the single is called "Dym" (Smoke) and behind it says about style - blues. you can hear mellow track with cool electronic sounds, but it seems to be far away from blues, maybe only by mood. after little translating it should be version of Jerome Kern written song "Smoke Gets in Your Eyes".
tomorrow - estonian blues!

No comments: