2010/05/30

moldaavia disko





ostsin selle plaadi koos ühe viimase aja lemmikleiuga eestist - wire "pink flag", kümme krooni. sovieti disko populaarsuse tõusu harjal mõtlesin, et kui ei meeldi, siis moldaavia keeles plaadi peaks ikka saama õigesse kohta suunata. eksootilised nõukogude rahva keeled ei huvita ainult paadunud melodija kogujaid või saate Muusikat nõudlikule maitsele kuulajaid. pühendan tänase postituse ja moldova synth-disco loo sellele varalahkunud saatele. aitäh vaiko selle eest. moldaavia nsv-st tean ma veel ainult biitansamblit Norok, keda ma esimest korda kuulsin tema saatest, leidsin selle singli hiljem isegi oma isa tagasihoidlikust kollektsioonist. nii et ma pakun, et Ion Surucianu album "I Have but One Song" on vinüül, mida enam ükski Muusikat nõudlikule maitsele hardcore kuulaja kunagi endast maha ei jätaks.
EDIT: tänu tarkadele lugejatele selgub, et ta oli Noroki laulja. mis ka kummalisel moel seletab, miks ma samast kollektsioonist leidsin ka Noroki flexi, mis küll ilmunud 13 aastat varem.

this week saw end of great radio show Muusikat nõudlikule maitsele, presented by almighty Vaiko Eplik, who even called me to his show to play Melodiya records few times. i dedicate today's entry to that show. moldavian synth-disco. this really describes how incredible his show was. would i have thought that i'll pick up some random melodiya release with very random guy on cover, only because it's in Moldavian, in exotic language, and it has instrumental ensemble. nothing else. do you know any moldavian artists at all? i know their great beat group Norok, which i heard first time in Vaiko's show and later i found this record even in my father's humble collection. so i buy this LP, put on turntable and find track translated as "The Rose" is quite amusing for it's production and alienating vocals and language. recorded in 1985, released 1986. album called "I Have but One Song".
EDIT: he was singer in Norok!

2 comments:

SG said...

Contemporanul, Orizont - these are great moldavian bands with feeling of funk.

(That man, Ion Suruchanu, was a vocalist in Norok.)

martin said...

and Sofia Rotaru has also roots in Moldova ;)

thank you for that comment! i should have done google search. he indeed was in Norok. i actually found Norok flexi from same collection as this solo album.