2009/06/30

askoldi rähn






Askold Besedin - Djatel
33Д-00031387-8

leidsin selle plaadi neljapäeval tartu tagumisest taaskasutuskeskusest. see oli ainuke plaat, mis ma ostsin sealt. artist oli täiesti tundmatu ja instrumentaalansambli juhi nimi samuti piisavalt huvitav, seega võib midagi head olla. tõesti kolme krooni eest tuli välja väike easy listening pärl.
djatel peaks tähendama rähni, kui ma selle avastasin, tundus see nii loomulikult sobivat selle rõõmsameelde looga. askold oli nõukogude laulja, nii poprepertuaar kui ka tõsisem. häälest on muidugi kuulda, et pigem akadeemiline. väga palju ta ei plaadistanudki, need umbes 1971. aasta lindistused ongi ühed vähesed. aleksander tartakovski instrumentaalansambel tundub aga olevat üks põhinimedest nõukogude muzaki maailmas, kummaline, et ta nimi pole varem mulle ette jäänud. kuid nüüd on ta kinnistunud ja tema nimega plaadid ei saa jääda uurimata.

i bought it thursday from reusing centre for 3 kroons. it was by artist i had never heard and leader of intrumental group had name interesting enough. now i know that askold besedin was academical and pop singer from moscow, he didn't record much and i had just found this easy listening gem. i need to keep my eye on any other record by group led by a. tartakovski. dyatel means woodpecker. everyone raised amongst semiosphere of soviet culture might understand how spot on title is.

2 comments:

Karel said...

Nice song :) Reminds a bit of Vladimir Makarov style ;)
Cheers,
K.

SG said...

Yes, it's just like Vladimir Makarov's "Shuba" :)

http://my.opera.com/sovietgroove/blog/two-60s-tracks

Thanks for all your findings and discoveries.